miercuri, 17 decembrie 2008

Numarul fondurilor de investitii de pe piata imobiliara s-a dublat

Numarul fondurilor de investitii care au intrat in Romania in acest an s-a dublat, majoritatea provenind din Austria, Marea Britanie, Germania, Grecia si SUA, investitiile avute in vedere mergand de la 30 mil. euro de pana la 2 mld. euro, potrivit companiei imobiliare Colliers. Totodata, fondurile si i-au diversificat preferintele in ceea ce priveste produsele, locatiile si sumele investite si au in general capitalizari de peste 100 mil. euro. Cea mai spectaculoasa tranzactie din acest an a fost insa achizitia de catre Accession Fund a cladirii de birouri Charles de Gaulles Plaza. Valoarea totala a tranzactiilor cu cladiri de birouri a fost, in primele sapte luni ale anului, potrivit estimarilor analistilor imobiliari, de peste 200 mil. euro, aproape cat nivelul inregistrat in intregul an 2005.

Electromagnetica intra in afaceri cu energie

Producatorul de echipamente electrice si subansambluri din mase plastice Electromagnetica Bucuresti estimeaza ca ar putea obtine venituri de pana la 2 milioane de euro din vanzarea de energie electrica, daca va reusi sa achizitioneze o serie de microhidrocentrale scoase la licitatie de Hidroelectrica.
Compania a depus o oferta de preluare a unor hidrocentrale amplasate in bazinul raului Suceava, fiind dispusa sa aloce cateva milioane de euro pentru achizitia si modernizarea microcentralelor, fondurile necesare provenind din surse proprii si credite bancare.

Estinvest, trasa pe tusa la Bursa

Bursa a suspendat ieri dreptul de tranzactionare al societatii de brokeraj Estinvest din Focsani, conducerea firmei precizand ca de azi va putea din nou derula tranzactii.Conducerea societatii spune ca suspendarea a fost cauzata de introducerea unui ordin de cumparare de valoare mare, care a determinat depasirea limitei de tranzactionare. "Din cauza unei pene de curent generate de caderea tensiunii medii in oras, softul de management al riscului care monitorizeaza operatiunile derulate de traderi nu ne-a mai putut avertiza ca ne apropiem de limita in cadrul careia puteam face tranzactii. Din aceasta cauza nu am putut face cerere la Bursa pentru a ne ridica limita", a precizat Vasile Epure, presedintele societatii de brokeraj Estinvest. Conducerea Bursei nu a infirmat si nici nu a validat explicatia societatii. Estinvest a ocupat luna trecuta locul al 7-lea in topul brokerilor de la Bursa dupa tranzactiile intermediate.

Analistii vad cresteri mai moderate pana la finalul anului

Bursa a continuat sa inregistreze vineri fluctuatii scazute pe principalele titluri, in conditiile unei lichiditati destul de ridicate. Analistii spun ca perioada de consolidare in preajma maximelor din acest an va mai continua si saptamana aceasta.
"Avand in vedere cresterile puternice din ultima perioada, teoretic ar trebui sa urmeze o consolidare, care se pare ca este prezenta in acest moment, data fiind evolutia fluctuanta din piata si volumele care se mentin ridicate, peste media acestui an", precizeaza Adrian Danciu, analist la Broker Cluj.

Presedintele AVAS incearca sa afle cine este actionar la Rafo Onesti

Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a solicitat reprezentantilor companiei Calder-A, care are incheiat un contract de novatie cu Balkan Petroleum pentru preluarea Rafo Onesti, "transparenta totala", prin dezvaluirea intregului actionariat, aceasta fiind una dintre conditiile pentru acceptarea transferului de proprietate asupra rafinariei. De asemenea, Orasanu a solicitat realizarea unui raport de activitate complet pentru anul 2005, pentru toate grupurile holdingului, si transmiterea acestuia catre AVAS. "Pana la indeplinirea integrala a acestor cerinte, si respectand principiile enuntate mai sus, AVAS nu isi va da acordul pentru novatia contractului de privatizare a S.C. Rafo S.A., orice actiune fara acordul Autoritatii fiind nula de drept", precizeaza AVAS.

Brokerul fotbalistilor a castigat 37% intr-o zi pe Braiconf

Fondul de investitii Eastern Eagle a cumparat vineri un pachet de 20% din actiunile producatorului de confectii Braiconf Braila.
Vanzatorul a fost Catalin Toderita, un fost broker cunoscut pe piata ca "brokerul fotbalistilor", care cumparase, impreuna cu sotia lui, 15% din Braiconf de la un alt fond de investitii, cu numai o zi in urma.
Toderita este actionarul majoritar al unei foste societati de brokeraj - Financial Investments, in prezent o simpla societate comerciala, dupa ce in 2004 CNVM i-a retras autorizatia de functionare in urma unei serii de nereguli.

Toderita a atacat decizia CNVM, procesul aflandu-se inca pe rol. Mai mult, impotriva fostului broker, procurorii au declansat inceperea urmaririi penale, si acest proces aflandu-se inca pe rolul instantei, potrivit lui Toderita.
Toderita a vandut vineri pachetul de 20% din Braiconf prin intermediul a doua tranzactii speciale, realizate la pretul de 0,685 lei/actiune, valoarea operatiunilor fiind de 1,75 milioane de euro.
Joi el cumparase in nume propriu circa 9% din actiunile Braiconf, la un pret de 0,5 lei/actiune, in timp ce sotia lui cumparase peste 6% la acelasi pret.
Vanzatorul a fost atunci fondul de investitii Romanian Reconstruction (Cyprus) care cauta de mai bine de un an cumparator pentru titlurile detinute. Din cele doua tranzactii de saptamana trecuta, el a castigat 37%, adica circa 0,35 milioane de euro.
"Eu am vandut pachetul de 20%, iar cumparatorul a fost fondul de investitii Eastern Eagle. Inainte de achizitiile facute joi, mai detineam impreuna cu sotia mea circa 5% din capital si dupa aceste vanzari mai avem circa 1-2%", a precizat Catalin Toderita, care a mai spus ca detinea actiunile pentru el insusi, nu pentru o alta persoana.
Cu toate ca a vandut actiunile la un pret mai ridicat fata de cursul la care cumparase celelalte pachete joi, Toderita spune ca per ansamblu pe Braiconf a iesit in pierdere.
"Nu am castigat bani pe Braiconf, dimpotriva, am pierdut. Eu aveam de mai mult timp actiuni cumparate la Braiconf si am mai cumparat acum pentru a-mi imbunatati media", spune Catalin Toderita.
Actiunile Braiconf au facut obiectul unor tranzactii mari pe parcursul acestui an, in vara transferandu-se in cadrul unor astfel de operatiuni peste 10% din titlurile companiei.
Potrivit lui Toderita, principalul cumparator a fost atunci fondul de investitii elvetian Hyposwiss Danube Tiger.
Pretul actiunilor a inregistrat scaderi puternice incepand cu anul trecut, pe masura ce societatea a raportat rezultate slabe, pe fondul concurentei asiatice si a aprecierii leului fata de principalele valute. Catalin Toderita era cunoscut pe piata ca brokerul preferat al fotbalistilor care investeau la Bursa, printre clientii lui aflandu-se si Gheorghe Popescu.
Societatea lui Toderita, Financial Investments, a intermediat si oferta publica pe care Popescu a lansat-o pentru a cumpara un pachet din actiunile producatorului de vin Vincon Vrancea.
Financial Investments a ramas fara autorizatia de functionare dupa ce CNVM constatase incalcarea mai multor prevederi din regulamentele institutiei, printre care inregistrarea unui deficit al capitalului minim net pe o perioada mare de timp, executarea unor ordine date de clienti in defavoarea acestora, la alte preturi decat cele indicate sau neinregistrarea in evidenta contabila a unor operatiuni.
Ulterior, impotriva lui Toderita s-a declansat si urmarirea penala, procurorii acuzandu-l pentru faptul ca acesta a folosit pentru tranzactiile derulate pe contul sau de client al societatii de brokeraj si resursele firmei, el fiind si presedintele consiliului de administratie al acesteia. El a pledat nevinovat la aceste acuzatii.
La finalul primului semestru, Braiconf Braila avea un profit de 0,68 milioane de lei (0,19 milioane de euro), in scadere cu circa 12% fata de castigul inregistrat in perioada similara a anului trecut, in timp ce afacerile companiei se ridicau la 23,2 de milioane de lei (6,55 milioane de euro), valoare apropiata de cea din primele sase luni din 2005.
Actiunile Braiconf sunt listate pe piata RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,67 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 8,5 milioane de euro.

Albalact, 2,6 mil. euro in echipamente de ambalare

Compania Albalact din Alba-Iulia, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria lactatelor, va investi 2,6 milioane de euro pentru achizitionarea in leasing a unor utilaje si echipamente de ambalare, potrivit deciziei actionarilor companiei. Acestia au hotarat si extinderea liniei de credite bancare cu un milion de euro pentru continuarea investitiilor la a doua unitate de productie a companiei.

Bursele din Bucuresti si Sibiu au rupt logodna

Brokerii actionari ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si ai Bursei Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) nu au reusit sa ajunga la o intelegere in privinta fuziunii dintre cele doua piete, aceasta fiind respinsa definitiv sambata in cadrul AGA de la BVB.
O eventuala fuziune a celor doua piete ar fi dus la constituirea unei burse cu tranzactii zilnice de 16 milioane de euro. Valoarea contractelor tranzactionate la Bursa din Sibiu s-a ridicat in primele noua luni la 1,3 miliarde de euro, in vreme ce tranzactiile de la Bursa de Valori au insumat in aceeasi perioada 1,83 miliarde de euro.

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Structura indicelui BET, modificata inainte de intrarea derivatelor la tranzactionare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pregateste modificarea structurii indicelui BET inaintea inceperii tranzactionarii instrumentelor financiare derivate pe baza acestui indice, care va avea loc probabil in luna august, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache. "Pregatim revizuirea structuriBET inaintea lansarii instrumentelor derivate care va avea loc in luna august sau, cel mai tarziu, in luna septembrie", a declarat Farmache. Potrivit acestuia, in structura indicelui ar putea intra companii noi, insa nu a precizat despre ce companii este vorba. De asemenea, BVB ia in calcul si ajustarea matematica a indicelui BET in momentul trecerii datei de referinta pentru majorarile de capital, pentru a evita oscilatiile abrupte. Un astfel de exemplu este corectia de 4% inregistrata de indicele BET pe 9 mai, din cauza scaderii cu 15% a actiunilor Bancii Transilvania, ca urmare a trecerii datei de inregistrare pentru majorarea de capital. "Daca pana acum indicii bursieri aveau o structura informativa, odata cu lansarea derivatelor, acestia devin o problema serioasa, deoarece pe baza lor se vor investi bani", sustine Farmache. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, la jumatatea lunii iunie, reglementarile pietei reglementate la termen administrata de BVB, precum si Codul Casei de Compensare Bucuresti, si a acordat certificatul de inregistrare a instrumentului financiar BET Index Futures, care va fi primul tip de contract derivat tranzactionat la BVB.

Bucur si-a redus cu 5 mil. euro pretentiile pe depozitul din Rahova

Compania Bucur SA din Bucuresti, cu activitati in comertul cu produse alimentare, intentioneaza sa vanda prin licitatie publica un depozit aflat in cartierul Rahova, cu un pret de pornire de 25 mil. euro, dupa ce initial firma ceruse 30 mil. euro. Hotararea a fost luata de actionari pe 27 iulie, ca urmare a licitatiei esuate din 17 iulie, cand pretul de pornire a fost de 30 mil. euro. Activul scos la vanzare este situat pe Calea Rahova si are o suprafata de 16.300 de metri patrati de teren, din care 9.300 mp reprezinta suprafata construita. Actionarul majoritar al Bucur este SIF Muntenia cu 67,62% din titluri.

Comnord intentioneaza sa cumpere doua terenuri in valoare de 12 mil. euro

Comnord Bucuresti va supune aprobarii actionarilor, la 28 august, achizitia a doua terenuri, situate in Otopeni, pentru 12,5 mil. euro, potrivit unui anunt al companiei de constructii. Cele doua terenuri sunt intravilane si au suprafete de 27.000 de metri patrati, respectiv 35.000 de metri patrati.


In plus, actionarii vor discuta pe tema incheierii unei "promisiuni de vanzare-cumparare" cu firma Procema, pentru achizitia a doua imobile, cu o suprafata cumulata de peste 80.000 de metri patrati, amplasate in localitatea Buftea, valoarea tranzactiei fiind de patru milioane de euro. Comnord este controlata de omul de afaceri Sorin Creteanu, care detine un pachet de 57% din actiuni. Familia Creteanu controleaza totodata si Procema.

Roman Brasov vrea sa imprumute de la Credit Europe Bank pana la 20 mil. lei

Roman Brasov, firma controlata de omul de afaceri Ioan Neculaie, va suplimenta creditul obtinut de la Credit Europe Bank cu o suma cuprinsa intre 15 si 20 mil. lei si va rambursa o linie de credit la Banca Comerciala Carpatica. Roman Brasov a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 251,86 mil. lei (71,55 mil. euro) si un profit net de 104.262 lei. Peste 90% din actiunile Roman Brasov apartin Asociatiei Pro Roman, controlata in proportie de 80% de catre Asociatia Pro Brasov, condusa de omul de afaceri Ioan Neculaie.

Romportmet a facut in primul semestru 60% din profitul pe anul trecut

Operatorul portuar Romportmet Galati a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 20,66 mil. lei (6,3 mil. euro), cu 58,7% mai ridicat fata de castigul inregistrat in perioada similara a anului trecut, potrivit raportului de audit transmis de companie. Profitul Romportmet reprezinta in acelasi timp aproape 60% din profitul realizat pe tot parcursul anului trecut. Romportmet este parte din grupul Arcelor Mittal, societatea fiind dependenta de combinatul siderurgic Mittal Steel Galati.

Actionarii au aprobat divizarea Independenta Sibiu

Actionarii Independenta Sibiu (INTA), societate care activeaza in industria fabricarii utilajelor metalurgice, au hotarat divizarea companiei si infiintarea a doua societati noi, Casa Alba Sibiu si Virola Sibiu. Independenta Sibiu urmeaza astfel sa se ocupe doar de partea de productie, iar cele doua societati nou infiintate din cadrul grupului urmeaza sa desfasoare activitati de tranzactii imobiliare. Tot in cadrul aceleiasi sedinte, s-a hotarat imputernicirea consiliului de administratie pentru vanzarea unui activ. In momentul de fata capitalizarea Independenta Sibiu depaseste 51 mil. euro.

SIF Moldova a incasat 1,3 mil. euro pentru Asam Iasi

SIF Moldova (SIF2) si-a vandut participatia de 13,8% pe care o detinea la producatorul de componente auto Asam Iasi (ASAM). In urma acestei tranzactii, societatea de investitii financiare a incasat 4,1 mil. lei ( 1,3 mil. euro). Datorita acestei operatiuni, titlurile Asam au urcat cu 460% fata de zi ua precedenta. Tot in sedinta de vineri, SIF Moldova si-a lichidat pachetul de 44% de actiuni, detinut la compania Comex Savinesti (COMN), pentru aproxinativ 1 mil. lei (0,32 mil. euro).

Advent incepe maine oferta pentru Ceramica Iasi

Fondul de investitii Advent International va derula incepand de maine oferta publica de preluare a unui pachet de 34,12% din producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi. Pretul din oferta este de 6,58 lei/actiune, cu mult sub ultima valoare de tranzactionare a acestor titluri pe piata RAS DAQ, 11,9 lei/actiune. Pretul oferit de Advent este acelasi la care fondul a preluat fabrica de tigle si caramizi la sfarsitul lunii trecute cand a dat in schimbul unui pachet de 65,8% din actiuni, 22,3 mil. euro (70,7 mil. lei). Vanzatorii au fost atunci salariatii companiei. Tinand cont de ultimul pret din piata, capitalizarea burisera a companiei este de peste 60 mil. euro.

vineri, 5 decembrie 2008

Bursa schimba regulile de fixare a pretului de inchidere

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va introduce incepand cu miercurea viitoare un algoritm pentru determinarea pretului de inchidere pentru emitentii cotati pe Bursa, care ofera o mai mare relevanta privind evolutia acestora in sedinta respectiva, potrivit reprezentantilor BVB. In prezent, pretul de inchidere este cel la care s-a derulat ultima tranzactie cu actiunile unui emitent. Noul algoritm de fixare a pretului final va diminua riscul de influentare a pietei, in conditiile in care acesta va fi stabilit pe baza ordinelor introduse in preinchiderea sedintei de tranzactionare, in intervalul orar 2:15 si 2:30. De asemenea, stabilirea pretului de inchidere prin aceasta metoda ofera corelarea cu piata instrumentelor la termen, piata pe care BVB vrea s-o dezvolte in viitor. Mecanismul de fixare a pretului final prin acest algoritm consta in determinarea cotatiei la care vanzatorii si cumparatorii sunt dispusi sa realizeze schimbul cel mai mare de actiuni.

Rulmenti Barlad iau un credit de cinci mil. euro

Actionarii Rulmenti Barlad au aprobat marti contractarea unui credit de pana la 5 mil. euro pentru finantarea activitatii si pentru realizarea unor investitii. Imprumutul va putea fi garantat cu o parte din imobilele si terenurile firmei, se arata intr-un comunicat al Rulmenti. Totodata, actionarii au aprobat prelungirea unor linii de credit la Banca Comerciala Romana (BCR) si Banca Transilvania. Investitorii firmei din Barlad au decis acordarea de dividende in valoare de 3,1 mil. lei, din profitul net de12,5 mil. lei realizat in 2007. Pe ordinea de zi a adunarii mai figura si aprobarea de principiu a constructiei unui ansamblu de locuinte pe terenul firmei, valoarea estimata a investitiei fiind de 2,6 mil. euro. Propunerea Consiliului de Administratie a fost amanata pentru o alta AGA.

Carpatica mai cere 2,7 mil. euro de la actionari

Banca Carpatica (BCC) din Sibiu, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea (foto), propune actionarilor o noua majorare de capital, cu 10 mil. lei (2,7 mil. euro), prin aport in numerar, valoarea totala a capitalului social putand ajunge, prin aceasta operatiune, la peste 200 de mil. lei (55,4 mi euro). Propunerea Consiliului de Administratie al bancii urmeaza sa fie analizata de actionari la 31 mai. Operatiunea vizeaza emiterea a 100 mil. titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei si o prima de emisiune de 0,02 lei, se arata intr-un convocator al institutiei de credit remis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. Noile titluri vor fi oferite spre subscriere actionarilor, proportional cu participatia fiecaruia, in raport de 5,6 unitati noi pentru 100 de actiuni detinute. Investitorii bancii au fost convocati pentru sambata sa analizeze alta propunere a Consiliului de Administratie, in legatura cu o majorare a capitalului de 12,68 mil. lei, prin capitalizarea rezervelor si utilizarea unor prime de emisiune din alte majorari. Capitalul ar creste astfel de la 178,81 mil. lei la 191,49 mil. lei.

Socot si-a bugetat afaceri si profit cu 32% mai mici

Firma de constructii hidrotehnice Socot Targu Mures (SCTO) si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 71,2 mil. lei (20,3 mil. euro), cu 32,6% mai mici comparativ cu cele realizate in 2007. Profitul brut al companiei este asteptat sa inregistreze in aceeasi perioada o scadere similara, la 2,1 m lei (0,6 mil. euro). Socot va distribui in acest an circa 0,97 mil. lei pentru dividende, din profitul realizat anul trecut, care s-a ridicat la 2,5 mil. lei.

Cresterile de afara indeamna brokerii sa spere la o revenire

Bursa a inchis pe "verde" ziua de tranzactionare de vineri, inregistrand cresteri usoare ale principalilor indici, pe fondul unei lichiditati scazute, cresterile survenind in ultimele minute ale sedintei.
Indicele general al pietei, BET-C, a crescut vineri cu 0,5%, in vreme ce indicele celor mai lichide companii din piata, BET, a urcat cu 0,7%. SIF-urile au continuat sa se aprecieze usor, indicele de ansamblu al acestora, BET-FI, adaugand circa 0,4%.

Actionarii decid saptamana aceasta ce fac cu 750 mil. euro

Actionarii celor mai mari companii de la Bursa vor discuta saptamana aceasta distribuirea de dividende si actiuni gratuite in valoare de peste 2,7 mld. lei (750 mil. euro), dar si bugetele pe 2008.

Aproape jumatate din cele 62 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor derula in aceasta saptamana adunari generale ale actionarilor (AGA) in care se vor dezbate situatiile financiare si rapoartele administratorilor pe 2007, distribuirea profiturilor si bugetele de venituri si cheltuieli precum si investitiile pe 2008.
Cele mai asteptate sunt adunarile generale ale actionarilor de la Petrom, BRD si Banca Transilvania, programate pentru maine, dar si intrunirile actionarilor de la SIF-uri, care vor avea loc miercuri.

Fortius Finance vinde 1% din BVB cu 2,66 mil. euro

Societatea de brokeraj Fortius Finance a scos la vanzare un pachet de 53.226 de actiuni ordinare ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la pretul de 180 lei/actiune. Pachetul reprezinta 1,07% din capitalul social al BVB, iar pretul total cerut de societatea de brokeraj este de 2,66 mil. euro.
Daca Fortius va gasi cumparatori la acest pret, valoarea BVB ar putea urca la 890 mil. lei (247 mil. euro). Pana acum, cel mai mare pret la care s-au realizat tranzactii cu actiuni BVB a fost de 177 lei/actiune, indicand o valoare de 875 mil. lei (240 mil. euro) a companiei.

Gazele au urcat productia Petrom in T1

Productia de hidrocarburi a Petrom (SNP) a urcat in primul trimestru (T1) din acest an cu 1,5% comparativ cu ultimele trei luni din 2007, pana la 198.000 barili/zi, prima crestere cantitativa inregistrata de companie in ultimul an.
Fata de aceeasi perioada din 2007, productia Petrom s-a diminuat in primul trimestru cu aproape 2%, de la 202.000 barili/zi in primele trei luni ale lui 2007.

Condmag vede un profit de 2,5 ori mai mare

Condmag Brasov (COMI) estimeaza pentru acest an un profit brut de 14,4 mil. lei (4,1 mil. euro), de 2,5 ori mai ridicat comparativ cu cel obtinut anul trecut, de 5,8 mil. lei (1,7 mil. euro). Veniturile si cheltuielile companiei sunt prognozate sa stagneze in aceeasi perioada, la 230 mil. lei (65,7 mil. euro), respectiv 215,6 mil. lei. Profitul net realizat in 2007, in suma de 4,6 mil. lei, va fi folosit pentru finantarea activitatilor curente si asigurarea rezervelor de capital, se arata intr-un raport al Condmag. Cifra de afaceri a societatii s-a dublat in 2007, la 214,7 mil. lei (61,3 mil. euro). Condmag are programate, pentru perioada 2007-2009, investitii de 25 mil. euro, din care pentru 2008 va aloca 13,9 mil. euro.

Oferta Teraplast a fost suprasubscrisa cu 4%

Oferta producatorului de materiale pentru constructii Teraplast Bistrita (TRP) a fost suprasubscrisa cu 4%, investitorii solicitand actiuni in valoare totala de 56 mil. lei (15,4 mil. euro), potrivit datelor prezentate de reprezentantii Raiffeisen Capital & Investment (RCI), intermediarul operatiunii. In cadrul operatiunii au fost subscrise 51,42 mil. actiuni ale companiei. Teraplast a oferit spre subscriere 49,6 mil. actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al societatii inainte de majorarea de capital. "Din punct de vedere valoric, oferta a fost suprasubscrisa cu 13%", a declarat Dana Mirela Ionescu, presedintele RCI. Ea a precizat ca actiunile Teraplast ar putea fi tranzactionate pe Bursa incepand cu luna mai. Potrivit unor surse din piata Raiffeisen Zentralbank a fost printre principalii investitori care au subscris in oferta. Pretul de vanzare a fost stabilit la limita inferioara, de un leu/actiune.