luni, 13 iulie 2009

Autorităţile prezintă astăzi măsurile de sprijinire a pieţei de capital

Autorităţile prezintă astăzi planul de măsuri privind impulsionarea dezvoltării pieţei de capital. În cadrul unei conferinţe de presă, pe care o veţi putea vedea în direct la The Money Channel, în această dimineaţă la 9.30, vor fi anunţate detalii privind posibile scăderi de comisioane
pentru tranzacţionarea pe bursă cât şi măsuri menite să stimuleze listarea unor noi emitenţi. În cadrul evenimentului, va avea loc şi o ceremonie de înmânare a adeverinţelor de acţionar la Transgaz către 14 foşti proprietari care nu au putut fi despăgubiţi în natură.

"Obiectivul nostru este acela de a stimula intenţia de a investi, de a da un imbold românilor să cumpere acţiuni, ele să devină atractive, şi pentru asta o să prezentăm probabil mâine un prim set de măsuri. Impozitarea cîştigurilor pe bursă are o procedură complicată. În mod normal, o modificare de Cod Fiscal necesită o perioadă îndelungată de câteva luni. Noi astăzi suntem într-o situaţie excepţională şi măsurile sunt de natură excepţională," declara ieri ministrul Varujan Vosganian.

Ministrul s-a ferit însă să numească măsurile pe care le vizeză Guvernul pentru spijinirea pieţei de capital.

"Impozitarea cîştigurilor pe Bursă este o măsură complicată. În mod normal, o modificare de Cod Fiscal durează cîteva luni, noi avem nevoie de măsuri excepţionale pentru că suntem într-o situaţie excepţională", a mai declarat Varujan Vosganian.

La rândul lor, parlamentarii se arată dispuşi să spijine eventualele modificări legislative.

"Dacă va fi nevoie de modificări legislative, în Comisia de Buget Finanţe vor primi tot sprijinul pentru acest set de măsuri", a declarat Graţiela Iordache, deputat PD-L.

Graţiela Iordache crede că trebuie făcută diferenţa între investitorii pe termen mediu şi lung şi cei care ţintesc investiţii pe termen scurt.

"Eu văd impozit scăzut în ambele situaţii , dar diferenţiat în ambele situaţii", a mai adăugat Graţiela Iordache.