marți, 31 martie 2009

Doi romani, sefi ai unui cartel de droguri din Australia, au fost arestati

Doi romani, sefi ai unui cartel de droguri din Australia, au fost arestati
La inceput a fost descoperit un pistol placat cu aur, 10 milioane de dolari australieni ascunse in acoperis si o casa decorata cu mobila
Versace. Este vorba despre o operatiune a Politiei australiene in incercarea de lichida o retea internationala de trafic de droguri.
In prezent, doi barbati din Sydney, Australia, care inchiriau masini
de tip Hummer, motociclete Harley-Davidson si limuzine de lux, au fost acuzati ca fiind capii unui "sindicat" care se ocupa cu trafic de droguri la scara mare.
Zolten Mato si Marius Rusu, in varsta de 34 si respectiv 31 de ani, au fost arestati miercuri dimineata in urma unei investigatii a Politiei in cazul "Pistolul de aur". Se pare ca amandoi sunt de cetatenie romana.
Arestarile celor doi vin odata cu retinerea altor doi presupusi locotenenti ai "sindicatului" -"Farhead" si "Fatboy"- care au primit alte noi acuzatii, de data asta fiind vorba de trafic de droguri, cantitatea fiind evaluata la "sute de kilograme de cocaina".
Alen "Fathead" Moradian, Luke "Fatboy" Sparos, John Youkhana, Jason Johnson impreuna cu altii au fost arestati in urma unor raiduri facute anul trecut, cand au fost descoperite 10 milioane de dolari ascunsi in acoperisul unei case din orasul Wollongong. Pe langa aceasta suma de bani, a mai fost descoperit si un pistol de tip Magnum Desert Eagle, placat cu aur.
Domnul X
Mato si Rusu, au aparut miercuri impreuna in fata Curtii Centrale Locale de Justitie. Arestarile celor doi au fost ultimele facute in cadrul operatiunii "Schoale", operatiune organizata cu participarea unor unitati speciale ale Politiei.
Politistii i-au retinut pe cei doi sub acuzatia de implicare in importul a 300 de kilograme de cocaina si pentru faptul ca ar fi membri ai unui puternic "sindicat" cunoscut pentru afacerile sale cu narcotice.
Avocatul celor doi, Michael Ainsworth, a spus in fata Curtii ca Politia se bazeaza doar pe marturia unui martor neidentificat si ca, in documentele
prezentate Curtii, aceasta ar apararea ca "Domnul X", care, sustine avocatul, ar fi fost chiar el membru al unui cartel al drogurilor care incearca sa-si salveze propria piele. "El are totul de castigat daca acuza cat mai multi oameni posibil", a spus Ainsworth in fata judecatorilor.
Avocatul a mai adaugat ca cei doi acuzati, Mato si Rusu, aveau de platit o ipoteca si datorii de un milion de dolari in cadrul firmei de limuzine pe care o conduceau, fapt care demonstreaza ca venituri lor nu proveneau din afaceri cu droguri.
Lui Mato si Rusu le-a fost refuzata eliberarea pe cautiune de catre magistratul Peter Bugden si, astfel, vor aparea din nou in fata Curtii pe data de 4 iunie a.c. In urma cu o luna, lui Moradian si Sparos le-au fost aduse noi acuzatii printre care si de import de substante
interzice si anume cocaina.