marți, 31 martie 2009

Tăriceanu: menţinerea tichetelor cadou nu afectează construcţia bugetară

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că acordarea de tichete cadou nu afectează construcţia bugetară, dar a evitat să răspundă întrebării legate de raţionamentele pentru care a decis să păstreze aceste facilităţi pentru angajaţii statului, deşi se arătase împotriva lor cu o zi în urmă.

"Există două categorii de măsuri la
care ne putem referi: e vorba de solicitări pentru drepturi salariale sau alte câştiguri salariale noi, majorări şi aşa mai departe (....) şi despre drepturi câştigate. Discuţia e complet în alt plan cât priveşte acordarea de tichete cadou, ele sunt deja legiferate, nu e vorba de o măsură care să afecteze în plus construcţia bugetară şi anvelopa salarială", a declarat Tăriceanu, refuzând să dea alte detalii. El s-a rezumat să spună că în 2008 creşterile salariale au fost dimensionate astfel încât să nu fie puse în pericol echilibrele macroeconomice şi bugetare.

Conducerea PNL i-a cerut, miercuri, ministrului finanţelor Varujan Vosganian să evalueze impactul tichetelor cadou asupra bugetului, fiind posibil ca Executivul să revină asupra deciziei de a nu mai acorda aceste facilităţi bugetarilor. Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a precizat că, în măsura în care tichetele cadou nu afectează echilibrul economic, atunci BPC îi cere ministrului să aprobe eliberarea acestora în continuare. Potrivit lui Meleşcanu, analiza ar urma să fie gata până la sfârşitul săptămânii.