duminică, 16 august 2009

Actionarii dinamovisti, obligati de fani sa ceara protectia jandarmilor

Conducerea lui Dinamo a ignorat invitatia suporterilor de a participa, sâmbata seara, la o discutie. Fanii au anuntat ca va urma o furtuna la club, amenintând ca vor patrunde la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie. Primul lor obiectiv este de a-i indeparta pe fratii Victor si Giovanni Becali din anturajul clubului.

Dinamo nu se poate regrupa dupa sfarsitul dezastruos de sezon. Actionarii inca se gandesc cum sa stranga bani pentru a rascumpara actiunile lui Vasile Turcu, iar deranjul de la nivelul bancii tehnice este mare. Dario Bonetti, tehnicianul de avarie adus prin intermediul lui Marius Vizer, nu inspira incredere nimanui. Italianul a venit cu gura mare, dand tot felul de declaratii. Pare a fi unul dintre aceia care mai mult vorbesc decat muncesc. In aceste conditii, suporterii au simtit ca nu mai pot sta cu mainile in san. Ei s-au strans in weekend la stadion, unde au asteptat si aparitia unui reprezentant al conducerii. Nici un oficial nu s-a obosit, insa, sa vina. Potrivit site-ului oficial al fanilor, acestia l-au contactat pe Nicolae Badea sa ii ceara socoteala, iar presedintele Consiliului de Administratie s-a declarat surprins ca nu venise Petre Buduru. Suporterii l-au sunat apoi pe Buduru, iar acesta le-a spus ca nu il anuntase nimeni si ca nu mai poate ajunge la stadion in timp util.

I-au gasit vinovati pe verii latifundiarului stelist

Fanii au precizat pe site-ul lor oficial ca aceasta a fost ultima incercare de a rezolva pe cale amiabila conflictul cu conducerea. Ei i-au avertizat pe actionari sa se gandeasca la ce e mai rau pentru urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie. “Constatam cu surprindere ca, in continuare, cei de la club considera participarea la discutiile cu suporterii o favoare facuta noua. In continuare, isi imagineaza ca noi suntem dispusi sa mai rabdam. Considerati insa atitudinea noastra drept linistea de dinaintea furtunii”, au scris ultrasii, adaugand ca vor incerca sa intre cu orice pret
la urmatoarea intrunire a actionarilor. Prima lor doleanta va fi inlaturarea fratilor Victor si Giovanni Becali din anturajul clubului. In ultima perioada, acestia au fost vazuti de numeroase ori langa Gigi Becali, finantatorul Stelei. Mai mult, s-a spus ca unii dintre jucatorii dinamovisti impresariati de cei doi ar fi ajutat-o pe Unirea Urziceni, in virtutea prieteniei dintre familia Becali si Dan Petrescu. “Cerem, fara echivoc, incetarea colaborarii sub orice forma cu tot ceea ce inseamna influenta clanului Becali la FC Dinamo”, au rabufnit fanii.

Probleme mari si cu jucatorii straini

Dinamo are probleme si cu trei dintre jucatorii straini, care au plecat in vacanta si au “uitat” sa se intoarca la timp
. Ze Kalanga a disparut mereu, asa cum face inaintea fiecarei reuniri. Atitudinea fotbalistului african a fost incurajata pana acum de conducerea clubului, care l-a iertat de fiecare data si l-a reprimit in lot, chiar daca acesta a venit in Romania cu o intarziere de cateva saptamani. Un alt african, Ousmane N’Doye, a ignorat si el data stabilita pentru reunire. El a anuntat, insa, ca va veni astazi, motivand ca nu a gasit bilet de avion. Scuza este penibila, din moment ce N’Doye stia de acum trei saptamani cand trebuie sa se intoarca la club si putea sa isi procure tichet de atunci. Nici de Vranjkovic nu se mai aude nimic. Sarbul nu a putut fi contactat de oficialii “cainilor”.

Adrian Cristea nu mai vrea sa auda de Dinamo

Dinamo ar putea sa nu mai conteze, din sezonul viitor, pe Adrian Cristea. Nemultumit de conditiile de la club, mijlocasul in varsta de 25 de ani a declarat ca vrea sa plece. „Ma gandesc serios sa plec. Sper ca sefii sa ma înteleaga si sa ma lase. Nu mai pot sa dau totul pentru aceasta echipa! Vreau sa plec! E corect din partea unui jucator
sa ridice mana cand nu mai poate, decat sa fie în plus
. Mai bine vine un jucator tanar care sa îmi ia locul“, a spus Cristea. El este dorit la Steaua de Gigi Becali si nu ar fi exclus ca gruparile rivale sa demareze tratativele in zilele urmatoare. Oficialii “cainilor” l-ar putea inlocui cu mijlocasul ivorian Djakaridja Kone, care a ajuns deja in Bucuresti
si urmeaza sa fie vazut la antrenamente de Dario Bonetti. Kone a jucat înca de la juniori în campionatul Israelului, unde a evoluat în 60 de partide în ultimele doua sezoane.