duminică, 16 august 2009

Petre Grigoras, asteptat in Copou

Petre Grigoras a decis sa renunte la functia de antrenor al formatiei Otelul Galati, dupa o perioada de trei ani si jumatate. Motivul principal care a stat la baza acestei decizii este obiectivul impus de conducerea clubului din orasul de pe Dunare. sefii galatenilor i-au cerut lui Grigoras ca la finalul sezonului 2009-2010 Otelul sa obtina calificarea in cupele europene, insa tehnicianul a considerat ca nu poate realiza acest lucru cu lotul actual. "Nu pot sa fiu meschin si sa le promit galatenilor ca obiectivul pentru sezonul viitor, participarea in cupele europene, se poate implini. Fara Viglianti si Pena, care sunt accidentati si vor lipsi si in pregatiri, si fara Bourceanu, precum si cu niste jucatori straini pe care nu-i cunosc, nu pot sa ma inham la calificarea in cupele europene", a spus Grigoras.


Politehnica Iasi
a profitat din plin de despartirea dintre Petre Grigoras si Otelul Galati. Primarul din Copou, Gheorghe Nichita, l-a contactat pe antrenor pentru a-i propune sa preia banca tehnica a echipei moldovene. "Transferul" este ca si realizat, cele doua parti urmand sa se aseze la masa tratativelor pentru a pune la punct detaliile contractului doar dupa ce Grig isi va rezilia contractul cu Otelul, scadent in 2010. "Din punctul meu de vedere, nu mai este cale de intoarcere la Galati. Astept ca luni (n.r. – astazi) sa imi reziliez contractul cu Otelul, iar dupa ce despartirea se va oficializa, voi trece la analiza concreta a ofertelor
pe care le am. A mai aparut intre timp o oferta, dar prima optiune o are Poli Iasi, primul club care m-a ofertat in aceasta pauza competitionala", a declarat Petre Grigoras.



Tehnicianul a afirmat ca sunt sanse minime sa fie prezent in aceasta seara la reunirea lotului iesenilor, dar a precizat ca maine dimineata va fi in Copou pentru a discuta cu oficialii Politehnicii. Presedintele executiv al iesenilor, Sorin Boca, a confirmat ca Petre Grigoras are sanse sa semneze cu gruparea din Copou: "Deocamdata, asteptam ca domnul Grigoras sa isi rezolve situatia cu Otelul si abia apoi vom trece la detalii. Sper ca in cel mai scurt timp
sa ne intelegem".

» Postul lasat vacant pe banca
Otelului de catre Grigoras a fost ocupat de Viorel Tanase, care pana acum a pregatit echipa a doua a galatenilor. Tanase va fi doar interimar, conducerea clubului demarand negocierile pentru instalarea unui nou antrenor, pe lista aflandu-se, printre altii, Dorinel Munteanu si Ionut Badea.