luni, 23 februarie 2009

AMN sustine ca alesilor locali li se propun mite in valoare de zeci de mii de dolari pentru a trece de partea comunistilor

Alianta „Moldova Noastra” (AMN) sustine ca mai multor alesi locali li se propun mite de zeci de mii de dolari pentru a trece de partea comunistilor. AMN a difuzat o declaratie in care afirma ca astfel comunistii, care au pierdut puterea la nivel local, doresc sa-si asigure conducerea in teritorii, informeaza Agentia DECA-press.
Formatiunea politica condusa de Serafim Urechean sustine ca, cei care refuza oferta comunistilor, sunt amenintati cu „urmariri si condamnari penale”.
AMN a sesizat Procuratura Generala si Centrul de Combatere a Crimelor Economice si a Coruptiei, cerandu-le sa verifice fiecare caz de trecere de partea comunistilor a alesilor raionali de pe listele formatiunilor necomuniste.
Totodata, partidul a chemat toti exponentii fortelor necomuniste „sa-si pastreze cu tarie pozitiile in fata oricaror presiuni si ademeneli venite din partea comunistilor”.
In acelasi timp, AMN a acuzat comunistii de „sabotare deliberata a crearii administratiei publice raionale si locale” si a declarat ca acest „complot deschis al puterii centrale impotriva formarii puterii locale conform rezultatelor scrutinului din 3 iunie” poate avea urmari grave pentru tara.