luni, 23 februarie 2009

Doi elevi ai liceului moldo-turc au primit diplomele de bacalaureat inminate chiar de la seful statului

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a inminat diplomele de bacalaureat absolventilor Liceului Teoretic Moldo-Turc Iurie Boreico si Alexandru Zamorzaev, premianti ai olimpiadelor internationale la matematica si fizica, detinatori ai Burselor de Merit, acordate prin concurs national pentru performante deosebite inregistrate in procesul de studii.

Vladimir Voronin i-a felicitat pe Iurie Boreico si Alexandru Zamorzaev cu ocazia absolvirii cu succes a liceului, precum si cu prilejul inmatricularii in unele din cele mai prestigioase institutii de invatamint superior din lume - Universitatea Harvard si, respectiv, Institutul Tehnologic al Statului Massachusetts, SUA.

Seful statului a apreciat realizarile obtinute de cei doi absolventi ai Liceului Moldo-Turc, urindu-le mult succes in procesul de instruire si de activitate stiintifica, valorificarea plenara a cunostintelor intru prosperarea Republicii Moldova.

Prezent la eveniment, ministrul educatiei si tineretului, Victor Tvircun, l-a informat pe seful statului ca, incepind cu anul curent, diplomele de bacalaureat din Republica Moldova contin elemente de protectie sporita.